LMA kerst
24
Jan
Oude Lutherse Kerk

Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam

(Voor de live video van de kerkdienst van kerstavond, eerste kerst en de eerstvolgende zondag zie verder op deze pagina)
 

Welkom bij de Lutherse Kerk van Amsterdam (stad), Amsterdam Zuid-Oost en Haarlem. De Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam is de Lutherse kerkelijke gemeente die deel uit maakt van de Amsterdamse, Amstelveense en Haarlem-Beverwijkse samenleving. In verband met het Coronavirus kunt u de kerkdiensten en andere activiteiten momenteel niet fysiek bezoeken. Wel kunt u de livestream vanuit de Oude Lutherse Kerk op YouTube volgen. Lutheranen hebben een open visie op de Bijbel. Niet alle uitspraken hebben een even groot gewicht. Zij moeten getoetst worden aan het leven en leren van Jezus Christus. Dit geeft de Lutheraan de nodige vrijheid en het nodige houvast. Wat Lutheranen geloven is wel vastgelegd in belijdenisgeschriften, maar die zijn een samenvatting van het geloof uit de tijd waarin ze zijn geformuleerd: de interpretatie ligt niet voor eeuwig vast. Lees verder.
 

Predikantenteam

 

Het predikanten team van Luthers Amsterdam. Van links naar rechts: Ds. Sietse van Kammen (Lutherse Kerk Haarlem), Ds. Marieke Brouwer (Oude Lutherse Kerk & Huis op het Spui), Ds. Willemijn Jonkers (Luthers Zuid-Oost), Ds. André van der Stoel (Oude Lutherse Kerk & Maarten Luther Kerk), Ds. Andreas Wohle (Oude Lutherse Kerk)

Livestream voor 24 januari:

Update. Let op alle kerkdiensten in de Oude Lutherse Kerk vinden zonder kerkbezoek plaats. Voorlopig worden de kerkdiensten tot nader bericht, via YouTube uitgezonden. Deze zijn te bekijken via onderstaande links voor de video (livestream), collecte en liturgie. Dit hebben we besloten na de adviezen vanuit de overheid en het begrip van de PKN over het beperken van reisbewegingen en samenkomsten. Lees verder.

Heeft u problemen om de livestream te bekijken? Klik dan boven op de paarse tekst 'De livestream' bij de betreffende activiteit


Nieuws

Update. Let op alle kerkdiensten in de Oude Lutherse Kerk vinden zonder kerkbezoek plaats. Voorlopig worden de kerkdiensten t/m ten minste 18 januari, via YouTube uitgezonden. Dit hebben we besloten na de adviezen vanuit de overheid en het begrip van de PKN over het beperken van reisbewegingen en samenkomsten. Lees verder.

De nieuwste editie van het gemeenteblad met alle recente nieuwtjes en informatie is weer uit. Heeft u hem nog niet ontvangen lees hem dan online. Lees verder.

Zou u zelf graag het gemeenteblad willen ontvangen, neem dan contact op met uw pastores of het Kerkelijk Service Bureau. Lees verder.

Overig nieuws en recente actualiteiten