OLK

15
Dec
Maarten Luther Kerk, Dintelstraat 134

'Onderzoek alles en bewaar het goede'

De Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam is de springlevende gemeente van Christus die deel uit maakt van de Amsterdamse, Amstelveense en Haarlem-Beverwijkse samenleving.

De gemeente heeft eeuwenoude wortels in zowel Amsterdam (vanaf 1588) en in Haarlem (vanaf 1615) hetgeen zich niet alleen uit in pastorale activiteiten, zoals de wekelijkse kerkdiensten en inhoudelijke bijenkomsten. Maar ook door de sociale activiteiten en projecten, waaronder gezamenlijke maaltijden,  uitstapjes voor jong en oud, literaire en meditatieve bijeenkomsten en vele bijzondere ontmoetingen. En niet te vergeten: de unieke woon & leefgemeenschappen, veelal opgestart vanuit de Lutherse Diaconie. Dit zijn onder andere de hofjes in Haarlem, de Lutherhof aan het Staringplein, het gelieerde van Brants Rushof voor Lutherse en christelijke studenten, de in 2017 geopende Augustanahof en de twee gasthuizen voor noodopvang in de Rivierenbuurt.

Het motto luidt: “Onderzoek alles en bewaar het goede” (1 Tess. 5: 19-21)

Nieuws:

Voor alle kerstvieringen kunt u ook terecht op kerst020.nl

banner kerst020

 

Nieuws

 

 

Zorgdragen voor elkaar (pastoraat)

In de beleidsplannen die het Brandpunt Stad heeft opgesteld voor de komende jaren wordt als speerpunt van beleid de organisatie van het pastoraat genoemd.

Inmiddels zijn we druk bezig het pastoraat te optimaliseren. Achter de schermen zijn er al veel pastorale/diaconale contacten tussen gemeenteleden, maar het kan nog beter en gestructureerder. Vorig jaar heeft een groep pastorale en diaconale bezoekers een training gevolgd in pastorale gespreksvoering. Deze groep vormt nu de ‘pool’ van bezoekers die in het pastoraat naast de predikanten werkzaam zijn. Heeft u mogelijk behoefte aan pastorale contacten? Kijk dan hier verder.

Activiteiten binnenkort

15
Dec
concert poster

Koepelkerkconcert

Delight in Musicke 

-
Ronde Lutherse Kerk
15
Dec

Brahm's Hoorn Trio (The Cardiff Horn Trio)

Vriendschap en Muziek

-
Kerkzaal Luthermuseum in de Wittenberg, Amsterdam
17
Dec

Iconenatelier "In een zachte bries"

Elke dinsdag kunnen er iconen geschilderd worden in het open iconenatelier “In een zachte bries”, aan de Handboogstraat 4 bij het Spui in Amsterdam.

-
Huis op het Spui, Handboogstraat 4, Amsterdam