Winter OLK

Kerst

Dit jaar vinden er in verschillende Lutherse kerken in Amsterdam kerstvieringen plaats. Bent u van plan naar een van deze kerkdiensten te gaan, reserveer dan uw plek! De diensten vanuit de Oude Lutherse Kerk worden ook via YouTube gelivestreamd. Op deze pagina volgen alle kerstactiviteiten en acties rondom advent en kerst 2020.

 

OLK in de schnee
"De Oude Lutherse Kerk in de sneeuw" foto met dank aan Haro Janssen

Kerstavond

Op Kerstavond (24 december 2020) vinden de volgende kerstmissen plaats. Lees verder over reserveren en de richtlijnen voor bezoek.


In de Oude Lutherse Kerk om 21.30 met Ds. Marieke Brouwer, deze kerstmis is via YouTube te bekijken.
In de Maarten Luther Kerk om 16:00 met Ds. André van der Stoel
In het Luther Museum Amsterdam om 19:00 Ds. Andreas Wöhle als voorganger.


1e Kerstdag

Op kerstochtend (25 december 2020) vindt er enkel in de Oude Lutherse Kerk een kerstviering plaats. Met om 10.30 Ds. Andreas Wöhle als voorganger. Lees verder over reserveren en de richtlijnen voor bezoek. Het is mogelijk om deze vanuit huis via YouTube te bekijken.


Luther Museum Amsterdam

In het Luther Museum Amsterdam worden ook dit jaar activiteiten rondom kerst georganiseerd. Door de snel veranderende richtlijnen is hier momenteel geen informatie over beschikbaar. Houdt voor meer informatie de website van het luthermuseum in de gaten. Lees verder.
 

LMA kerst
Het Luther Museum Amsterdam in kerstsferen (foto genomen in 2019)

Kerstkaartenactie

 

Iedereen die zich betrokken voelt bij de gemeente wordt uitgenodigd om zelf één of meer kerstkaarten te maken met een persoonlijke boodschap voor de kersttijd en het nieuwe jaar.  Onze oproep is dan ook: plak, teken, knip, verf een kerstkaart voor een ander, zet uw eventuele kinderen of kleinkinderen aan het werk en schrijf er een kerstboodschap in met uw naam en adres. Het is leuk om te doen en iedereen kan het. En u krijgt, als er genoeg mensen meedoen, een zelfgemaakte kaart met goede wensen van een gemeentelid terug. Een opkikkertje met kerst!

Mocht u  echt geen zin hebben om er ze zelf  te maken, maar u wilt wel graag iemand van onze gemeente  met een kerstkaart verrassen, stuur dan een of meerdere kaarten met een persoonlijke boodschap naar ons op. 

Lever de kerstkaarten voor 10 december in en wij zorgen dat de kaarten op tijd verstuurd worden in de gemeente. Ga naar de actie