De Oude Lutherse Kerk
28
Nov
Oude Lutherse Kerk

Welkom

Welkom bij de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam. Wij zijn een lutherse geloofsgemeenschap met vierplaatsen in Amsterdam-Stad, Zuidoost en Haarlem. Meer weten over de lutherse traditie? Lees dan hier verder.

 

Aanpassing Coronamaatregelen Kerkbezoek

Dinsdag jl. was er weer een persconferentie waar het kabinet enkele maatregelen afkondigde om het Coronavirus te beteugelen. Vervolgens heeft de Protestantse Kerk Nederland een advies voor kerken opgesteld dat u hier kunt lezen. 

De Brandpuntraad van onze gemeenschap heeft besloten dit advies op te volgen. Daarom gelden vanaf zondag 7 november in de Oude Lutherse Kerk de volgende maatregelen: 
 

  • De basismaatregelen zijn weer uitgebreid: 1) was vaak en goed uw handen; 2) houd ten minste 1,5 meter afstand tot elkaar 3) blijf thuis bij klachten; 4) zorg vol voldoende frisse lucht;
  • Daarnaast nemen wij ook het advies over om bij verplaatsingen binnen het kerkgebouw een mondmasker te dragen. Op de zitplaats mag het mondmasker af, en er mag zachtjes meegezongen worden in de viering;
  • Geef elkaar de ruimte en houd rekening met elkaar. Denk hierbij in het bijzonder aan mensen met een kwetsbare gezondheid;
  • Opgave van tevoren is niet nodig en uw gegevens worden bij binnenkomst niet geregistreerd; 

 

Livestreams van de viering in de Oude Lutherse Kerk

Iedere zondag vieren wij in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui vanaf 10.30 uur de eredienst. U bent van harte uitgenodigd de viering te bezoeken! Als u de viering thuis wilt volgen, kunt u de livestream bekijken.

Ook in deze bijzondere periode is uw gift hard nodig! Doneer daarom gemakkelijk een gift via deze link.

 

 

 

De liturgie

Lukt het niet om de livestream te bekijken? Klik dan hier voor hulp, of kopieer de volgende link in uw browser: https://bit.ly/35KHZhB.