'Groninger dienst'

25-10-2020 10:30 - 25-10-2020 11:30
Oude Lutherse Kerk

Bij de Groninger dienst zijn wegens de corona richtlijnen geen bezoekers welkom! Wel wordt de kerkdienst uitgezonden via ons YouTube kanaal (zie onder).

Zondag 25 oktober 2020 is er voor de 14e keer een Grunneger Dainst in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam. Deze
keer in een bijzondere vorm. In verband met corona kunnen de kerkgangers tot onze spijt niet fysiek aanwezig zijn in de Oude Lutherse Kerk. 'Mor wie loaten ons nait onder t mous stoppen' (we laten ons niet klein krijgen) en hebben goed nieuws: u kunt de dienst volgen via internet zowel via ons YouTube kanaal als via rtv Noord.

Het thema van de kerkdienst is 'Bist nuigd' (Je bent welkom). Centraal staat de gelijkenis van de verontschuldigingen bij het bruiloftsfeest (Mt 22). Voorganger is dominee Harry Donga. De liturgie is in het Gronings en toegankelijk via de aangegeven website.

Muzikale begeleiding
Christiaan de Vries speelt op het Witte-orgel uit 1886 en begeleidt een klein koor bestaande uit o.a. Sienke Wolters, Simon Drost en Marius Gort.
We zijn bezig met een wervingsactie voor de verdere restauratie van het orgel. Zie daarvoor de bijlage. De dienst begint om 10.30 uur, maar vanaf plm. 10.10 uur kunt u al naar een kort voorprogramma kijken met info over het orgel, de restauratie-actie en orgelmuziek.

Zanger Klaas Spekken – geboren in Musselkanaal en nu woonachtig in Veelerveen - zal optreden in de dienst en drie van zijn bekende liederen zingen: 'Takken in de wind', 'Twij olle minsen' en 'Gebed'.

De collecte is voor de helft bedoeld voor de onkosten van de kerk, de andere helft is bedoeld voor het diaconale doel van deze zondag (het Wereldhuis - ademplek van de kerken voor migranten zonder papieren)

De livestream (via ons kanaal op YouTube)