Over ons
Brandpunten:
Maarten Luther Kerk
MuziekEnKunstInMLK
Over ons
Contact
Geschiedenis

Maarten Luther Kerk

Spoorzoekers en bruggenbouwers

dat is het motto van de Maarten Luther Kerk, die wil uitgroeien tot een Spiritueel, Sociaal en Cultureel Centrum met een kerkelijk karakter, dat uitstraalt naar de wijk en daarbuiten.

Lees meer...

Onze kerk (uit 1937) wordt in het kader van een nieuw en vernieuwend perspectief op 'wat gemeente is' op veel verschillende wijzen door de gemeenschap gebruikt.

Lees meer...

Als u belangstelling heeft om mee te doen of bij de organisatie van een van de activiteiten te helpen, laat het ons dan weten!

Informatie:
Andreas Wöhle
[email protected]
06 20 19 50 27

Terugblik Kerstviering december 2014

Terugblik Vredesdienst voor dieren (22/12/2014)

 

Activiteiten

Bekijk de laatste versie van het programmablad (pdf)

Volg ons op Facebook

Wisselende activiteiten

Cursus Bijbellezen

Bijbelcursus - Samen lezen met Maarten Luther
Zoals in de afgelopen periode willen wij ook dit seizoen weer met een bijbelcursus van start gaan, echter pas in het voorjaar van 2017.
Inhoudelijk is nog niet bepaald welke teksten er dan aan de orde zullen komen, maar in het Luther Jubileumjaar (500 jaar Reformatie) willen wij komend seizoen (vanaf voorjaar 2017) teksten lezen waarbij ook de "oude Maarten" uitleg heeft gegeven.
Zo zullen er dan elke avond twee teksten naast elkaar liggen: een bijbeltekst en een uitleg van 500 jaar geleden... - of eigenlijk drie (teksten): Onze eigen leeswijze staat daar natuurlijk ook naast. Zo kan het op die avonden een spannend, informatief en inspirerend "driehoeksgesprek" worden.
De data voor de avonden worden zo spoedig mogelijk via nieuwbrief en andere kanalen bekend gemaakt. Ik kijk uit naar de gesprekken.


Andreas Wöhle

Aanmelden bij:
Sofia Nap
[email protected]

Vaste activiteiten

Open inloop MLK
'Kom eens aan'-middag

Elke maandag in de MLK

13.00 - 15.30 uur

Een open aanbod aan een ieder die zin heeft om gewoon even binnen te komen lopen, aan te schuiven, mee te kletsen, - voor ieder die zin heeft in ontmoeting, kennismaking, handwerkjes, krantje lezen, koffie drinken, …

Informatie:

Andreas Wöhle
[email protected]
06 20 19 50 27

Sophie Kwant
06 14 11 37 43
[email protected]

Burentafel

Normaliter elke eerste maandag van de maand in de MLK

Data: 7 november, 12 december (i.p.v. 5 december), 9 januari 2017, 6 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni

18.30 - 20.00 uur

De Burentafel MLK is een gezellige ontmoetingsplek van een diversiteit aan buurtbewoners. En ondertussen genieten van een heerlijk driegangenmenu!

Een kleine financiële bijdrage in de kosten van de maaltijd wordt verwacht, €5,-.

Opgave voor de maaltijd is noodzakelijk, uiterlijk de donderdag voorafgaand aan de maaltijd. Dit kan bij de coördinator van de Burentafel, 

Sophie Kwant
06 14 11 37 43
[email protected]


Singalong MLK

Elke eerste maandag van de maand in de MLK

20.15 - 22.00 uur

Voor iedereen die van zingen houdt of het wil ontdekken. Ervaring is welkom, maar zeker niet vereist! Het gaat om het met veel plezier met elkaar zingen, in allerlei stijlen. Verschillende technieken komen aan de orde, waarmee je grip krijgt op zuiverheid en je leert bijvoorbeeld harder, hoger en meerstemmig te zingen.
Aanmelden vooraf is niet nodig. Kom gewoon en geniet van een pretentieloze avond lekker zingen en ga met een goed gevoel naar huis!


Aantal deelnemers: onbeperkt. (Neem nog een vriend(in) of buur mee!)


Kosten: waardebepaling achteraf


De Sing Along wordt geleid door zangpedagoge Els Streefkerk (www.elsstreefkerk.nl)
Meer info: [email protected]


Zomaar stilte in de week

Iedere dinsdag in de MLK

19.45 – 20.15 uur

Zomaar stilte in de week – het kan een verrijking zijn van het doorgaans drukke leven: een venster naar binnen, en een ervaring van diepe geborgenheid, in gebed en woord en zwijgen.

Komt u toch gewoon eens binnen. Het doet goed. U bent heus niet de enige die die rust zoekt en mist. Een heel eenvoudige liturgie leidt ons naar de stilte, zonder veel woorden…

Theater Met eLKaar

Elke donderdag in de MLK

14.00 - 16.00 uur

- Elke dinsdag in de MLK van 10-12 uur (ipv elke donderdag van 14-16uur)
Sofia Nap
06-14113743
020-4044708
[email protected]