Over ons
Brandpunten:
Maarten Luther Kerk
MuziekEnKunstInMLK
Over ons
Contact
Geschiedenis

Maarten Luther Kerk

Spoorzoekers en bruggenbouwers

dat is het motto van de Maarten Luther Kerk, die wil uitgroeien tot een Spiritueel, Sociaal en Cultureel Centrum met een kerkelijk karakter, dat uitstraalt naar de wijk en daarbuiten.

Dat is nog steeds ons programma. Op dit moment kunnen wij hiervoor echter niet in ons kerkgebouw terecht. Daarom wordt het grootste deel van de activiteiten tot aan het komende jaar in eerste instantie elders georganiseerd. Tijdens deze fase zijn sommige activiteiten die hieronder zijn genoemd dan ook "on hold" gezet. Ter informatie over de MLK als project hebben we ze hier echter toch laten staan.

Lees meer...

Onze kerk (uit 1937) wordt in het kader van een nieuw en vernieuwend perspectief op 'wat gemeente is' op veel verschillende wijzen door de gemeenschap gebruikt.

Lees meer...

Als u belangstelling heeft om mee te doen of bij de organisatie van een van de activiteiten te helpen, laat het ons dan weten!

Informatie:
Andreas Wöhle
[email protected]
06 20 19 50 27

Terugblik Kerstviering december 2014

Terugblik Vredesdienst voor dieren (22/12/2014)

 

Activiteiten

Bekijk de laatste versie van het programmablad (pdf)

Volg ons op Facebook

Wisselende activiteiten

Kruisweg

Woensdag 23 maart, 20.00-21.30 uur
Maarten Luther Kerk, Dintelstraat 134
http://www.pasen020.nl/upload/formulier/1394554613/99/resize/resize.jpg
Kruiswegstaties met de muziek uit de "Mattheus" van Bach
Een Kruisweg-viering aan de hand van de schilderijen van Mary Noothoven van Goor, die in de MLK hangen. Deze bijzondere schilderijen volgen bewust niet de klassieke thematieken van de ‘staties’, de traditionele verbeeldingen van de lijdensweg van Christus, maar kiezen een geheel eigen perspectief. Ze laten zich door de Matthäuspassion van Johann Sebastian Bach de toegangspoort aanwijzen tot het wezen van de geloofsweg ten leven ‘door de dood heen’ en verbeelden die in kleur en vorm. In een bijzondere muzikale viering in de stille week zullen deze kruiswegschilderijen samen met citaten uit de koralen van Bach tot “klank” en daarin in de ware zin van het woord tot hun recht komen. Muziek, stilte, gebed, bezinning … ze openen perspectieven op het mysterie van het geloof, voorbij de categorieën van rationele verschraling. „Kommt ihr Töchter, helft mir klagen“ - „Ich bin’s, ich sollte büssen“ – „Ich will hier bei dir steh’n” … De geheimzinnige thema’s van veertien Bachkoralen (sopraan, alt, tenor, bariton – orgel/fluit) “verlichten” het donker in deze nacht van viering. De geschilderde staties vertolken dat geheim weer op hun eigen wijze. Een vijftiende schilderij opent, extracurriculair, de mystieke deur van de Christuservaring. Een bijzondere viering voor een ieder die tastend zoekt naar nieuwe en oude vormen van christelijke spiritualiteit, naar het geheim van de weg...
Matteo Mijderwijk, orgel; Josefine Straesser, sopraan, Frederike Bruijn, alt; Walther Deubel, tenor Hans Ritman, bas; voorganger: ds Andreas Wöhle; lector drs E.Aarsen-Schiering.
Adres van de viering: Dintelstraat 134, Amsterdam
Stadsdeel: Zuid
Datum: woensdag 23 maart
Tijdstip: 20:00 uur tot 21:30 uur
Soort activiteit: Kruisweg

http://www.pasen020.nl/images/icon_rolstoel_on.png  Deze activiteit is voor mensen met een rolstoel toegankelijk

 

Cursus Bijbellezen

Binnenkort volgt informatie over een nieuwe cursus, die in het voorjaar 2016 gehouden wordt.

Wat is de bijbel voor een boek? Wat zegt het ons nu nog?

Thema is deze serie 'Sterke Vrouwen'

Locatie: Diaconaal Centrum 'In de Zwaan', Maasstraat 148

Met ds. Andreas Wöhle

Aanmelden bij:
Sofia Nap
[email protected]

Vaste activiteiten

Open inloop MLK
'Kom eens aan'-middag

Elke maandag in de Weteringkerk, Veluwelaan 20

13.00 - 15.30 uur

Een open aanbod aan een ieder die zin heeft om gewoon even binnen te komen lopen, aan te schuiven, mee te kletsen, - voor ieder die zin heeft in ontmoeting, kennismaking, handwerkjes, krantje lezen, koffie drinken, …

Leiding en informatie:
Wilna van der Meer
(0251) 31 47 03

Lenie Valent
(020) 612 45 82

Andreas Wöhle
[email protected]
06 20 19 50 27

Burentafel

Normaliter elke eerste maandag van de maand in de Weteringkerk, Veluwelaan 20

Data: 4 april, 9 mei, 6 juni

18.30 - 20.00 uur

De Burentafel MLK is een gezellige ontmoetingsplek van een diversiteit aan buurtbewoners. En ondertussen genieten van een heerlijk driegangenmenu!

Een kleine financiële bijdrage in de kosten van de maaltijd wordt verwacht, €5,-.

Opgave voor de maaltijd is noodzakelijk, uiterlijk de donderdag voorafgaand aan de maaltijd. Dit kan bij de coördinator van de Burentafel,  Sofia Nap. Telefoon 020 4044708, [email protected]

Singalong MLK

Elke eerste maandag van de maand in de Weteringkerk, Veluwelaan 20

Data: 4 april, 9 mei, 6 juni

20.15 - 22.00 uur

Voor iedereen die van zingen houdt of het wil ontdekken. Ervaring is welkom, maar zeker niet vereist! Het gaat om het met veel plezier met elkaar zingen, in allerlei stijlen. Verschillende technieken komen aan de orde, waarmee je grip krijgt op zuiverheid en je leert bijvoorbeeld harder, hoger en meerstemmig te zingen.
Aanmelden vooraf is niet nodig. Kom gewoon en geniet van een pretentieloze avond lekker zingen en ga met een goed gevoel naar huis!


Aantal deelnemers: onbeperkt. (Neem nog een vriend(in) of buur mee!)


Kosten: waardebepaling achteraf


De Sing Along wordt geleid door zangpedagoge Els Streefkerk (www.elsstreefkerk.nl)
Meer info: [email protected]

Koffie met Thema en Lunch

Dinsdag in de Weteringkerk, Veluwelaan 20

Data en thema's

12 april

10 mei

10.30 – 12.30 uur

Gesprekken over actuele en/of spirituele thema's, bij de koffie zittend aan tafel, omlijst door gebed en zegen en afgesloten met een gezamenlijke lunch.

In de loop der tijd is deze maandelijkse ochtend ook uitgegroeid tot een van de spirituele momenten van ontmoeting in de wijk. Een morgen, waarop het taboe dat er alom lijkt te rusten op het spreken over 'geloof' en wat we er mee kunnen of niet kunnen, voor enkele uren niet geldt.

Komt u toch eens kijken/meespreken…

Informatie en opgave (ivm de luch) via:
ds. A.H. Wöhle
[email protected]
06 20 19 50 27

Dolly van de Laar
(020) 675 37 84


Zomaar stilte in de week

Iedere dinsdag in de MLK

19.45 – 20.15 uur

Zomaar stilte in de week – het kan een verrijking zijn van het doorgaans drukke leven: een venster naar binnen, en een ervaring van diepe geborgenheid, in gebed en woord en zwijgen.

Komt u toch gewoon eens binnen. Het doet goed. U bent heus niet de enige die die rust zoekt en mist. Een heel eenvoudige liturgie leidt ons naar de stilte, zonder veel woorden…

Theater Met eLKaar

Elke donderdag in de Weteringkerk

14.00 - 16.00 uur

Voorstellingen:
16 en 17 juni 2016

Een theatergroep in de MLK – die werkt met de verhalen 'van de wijk en de gewone mensen'. Een spannende en leuke ervaring. Voor wie weer (of voor het eerst) zijn theatertalenten wil verkennen.

Theatergroep Met eLKaar is een initiatief van DAC De Miranda van HVO-Querido en de Maarten Luther Kerk, met steun van de Diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam en Stadsdeel Zuid.

Regie: Claire Vos
Productie: Irene Meijer-van Muiden en Sofia Nap.


Sofia Nap

[email protected]
06 14 11 37 43
(020) 404 47 08

Irene Meijer-van Muiden
[email protected]
06 51 32 50 68